Korset i Skottlanda var samlingspunkten för oss mopedister


Å där stod vi. Gänget.

Zundapp KS50, Puch Dakota, Zundapp Mamba

Det syns en liten skylt på bilden jag hittade häromdagen i bildens ena kant. Handlaren i affären kan ha varit en släkting till de som hade affären då vi bodde i Wallinshuset snett emot affärn. Många har åkt förbi med socknens östra delar i sikte. Andra på väg norrut mot Gjordsbol eller söderut mot Runnebol eller rent av till stationen i Konsterud för att passa ett godståg på väg med bergslagsjärn som skulle ut mot kontinenten, Otterbäckens hamn i första steg. Sen vidare sjövägen till Göteborg och ut i världen. Godset samlades bland annat i Nora. På järnväg till Karlskoga och Degerfors. Och historien fortsätter

Bild från förra delen av 1900-talet

Publicerad av Tomas Fredriksson

Lastbilschaufför och skrivare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: