Korset i Skottlanda var samlingspunkten för oss mopedister


Å där stod vi. Gänget.

Zundapp KS50, Puch Dakota, Zundapp Mamba

Det syns en liten skylt på bilden jag hittade häromdagen i bildens ena kant. Handlaren i affären kan ha varit en släkting till de som hade affären då vi bodde i Wallinshuset snett emot affärn. Många har åkt förbi med socknens östra delar i sikte. Andra på väg norrut mot Gjordsbol eller söderut mot Runnebol eller rent av till stationen i Konsterud för att passa ett godståg på väg med bergslagsjärn som skulle ut mot kontinenten, Otterbäckens hamn i första steg. Sen vidare sjövägen till Göteborg och ut i världen. Godset samlades bland annat i Nora. På järnväg till Karlskoga och Degerfors. Och historien fortsätter

Bild från förra delen av 1900-talet

Published by Tomas Fredriksson

Chaufför, skrivare och fotograf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: